Maatschappelijk verantwoord ondernemen, geen holle slogan !

2 minuten
PET

MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, u heeft er vast al van gehoord. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een continu verbeteringsproces waarbij ondernemingen op systematische wijze economische, milieu- en sociale aspecten met elkaar verweven.

Dat MVO bij Louverdrape geen modewoord is, dat bewijzen we al jarenlang door constant in te zetten op elke mogelijke manier. Een kleine opsomming:

Stoffen van gerecycleerde PET flessen:

Daar waar mogelijk kiezen we voor het gebruik van gerecycleerde materialen bij de productie van onze raamdecoratie. Zo hebben we stoffen ontworpen, welke voor 100% geproduceerd zijn uit gerecycleerde PET-flessen. U leest het goed, PET flessen, diezelfde plastic flessen waar u uit drinkt.

Zonnepanelen:

Ons ganse bedrijf is voorzien van zonnepanelen, goed voor 246000 watt die ervoor zorgt dat we zo goed als volledig zelfvoorzienend zijn.

 

verpakkingen

Gerecycleerde verpakkingen:

Zorg voor de natuur betekent dat we nog meer willen doen voor een schoon milieu. In 2017 zijn we gestart met het inzamelen van vinylafval op de markt met als doel het afval te recyclen en een nieuw leven te geven als vinylverpakking voor onze vinyl jaloezieën.

Groen wagenpark:

Stelselmatig wordt ons wagenpark omgevormd naar milieuvriendelijke wagens, van hybride tot volledig elektrische wagens.

Plantagehout:

Een van de houtsoorten waarmee we veelvuldig werken voor de productie van onze houten horizontale lamellen, is die van de paulowniaboom. Dit is een plantageboom, waarvoor géén amazonewoud gekapt wordt.

U ziet het, bij Louverdrape is duurzaamheid geen holle slogan, maar een deel van ons DNA !