Onderhoud & herstellingen

ONDERHOUD

Hierbij enkele onderhoudtips voor het reinigen van uw raamdecoratie per productgroep:

Verticale lamellen (kunststof): Onze Louverdrape lamellen zijn enorm onderhoudsvriendelijk. Deze kunnen heel eenvoudig met een milde detergent en water gereinigd worden. Het is aangewezen de lamellen altijd in vlakke toestand te behandelen. Zo kunt u makkelijk meer dan 15 jaar van uw raamdecoratie genieten!

Verticale lamellen textiel (afhankelijk van het type lamel):

  • Handwasbaar: De Louverdrape textiellamellen zijn makkelijk te reinigen. Haal de lamellen van de Louverdrape-rail en verwijder de ballastplaatjes onderaan. Vermijd plooien of kreuken. Reinig uw lamellen met de hand, voeg een kleine hoeveelheid zacht wasmiddel toe en spoel goed na met zuiver water. Na het wassen hangt u deze nat op, breng de ballastplaatjes aan en laat ze rustig drogen uit het direct zonlicht. Strijk uw lamellen niet en werp deze niet in de wasmachine! Zo garandeert Louverdrape u een langdurig genot van ons product.
  • Vochtige doek: Bevochtig een niet pluizende doek lichtjes met lauw water. Haal de vochtige doek over de lamellen. Let erop dat uw lamellen niet nat worden.
  • Ons advies betreffende droogkuis: Te warm wassen of strijken kan de stof beschadigen. Louverdrape is niet verantwoordelijk voor dergelijke schadeclaims. 

Verticale lamellen aluminium: Deze reinigt u het best met een licht vochtige doek.

Horizontale lamellen hout, alu & kunststof: U neemt het stof tussen de Louverdrape lamellen het beste af met een zachte stofdoek of een specifiek reinigingsattribuut.

Vouwgordijnen & overgordijnen: Verwijder de baleinen via de knoopsgaten aan de zijkant. Lees grondig de wasvoorschriften op het ingestikte etiket. Volg deze nauwkeurig op. Deze variëren naargelang het doektype. Chemisch reinigen geniet onze voorkeur.

Rolgordijnen en paneelgordijnen in textiel: Deze stoffen reinigt u best met een vochtige doek. Volg de voorschriften op de stofreferentie

Plisségordijnen: Laat het plisségordijn  weken in een sopje van fijnwasmiddel van 30°, dit voor maximaal 1 uur. Spoel daarna de stof met een douchekop voorzichtig af aan beide kanten. Trek het plisségordijn stevig op om het water te verwijderen. Laat het plisségordijn opgehangen en in gesloten toestand drogen. Open en sluit hem regelmatig tijdens het drogen. Sommige stoffen kunnen enkel met een vochtige doek of zachte borstel worden gereinigd. Lees nauwkeurig de voorschriften.

 

HERSTELLINGEN

Wenst u vervangingsonderdelen of wisselstukken te bestellen, dan verwijzen we u graag door naar een Louverdrape dealer in uw buurt

Ook voor herstellingen kan u bij een professionele Louverdrape dealer in uw buurt terecht.

 

Contact

Louverdrape - Lecluyse nv
Staatsbaan 32 - 8610 Kortemark
info@louverdrape.be
Tel.: +32(0)51 56 62 29
Fax: +32(0)51 57 56 96
BE 0420 881 812