Geschiedenis bedrijf

De firma Lecluyse werd in 1958 opgericht door Gerard, Jacques en Raphaël Lecluyse. In 1963 besloten de drie broers die ondertussen een ruime ervaring hadden in de productie van rolluiken, een nieuwe productielijn te starten: "Louverdrape®", verticale textiellamellen met rail, ophang- en bedieningssysteem. Hiermee had Lecluyse meteen een primeur op de Europese markt. In 1969 volgde dan de productie van verticale kunststoflamellen waarvoor Louverdrape nog tot op vandaag voor bekend staat.

Lecluyse verwierf snel een uitstekende reputatie in België en Luxemburg. Onder de exportnoemer ‘Lecluyse Nv’ werd dit ondertussen ook doorgetrokken naar Luxemburg, en konden de West-Vlamingen na een paar jaar dan ook hun intrede doen op de Nederlandse, de Duitse en de Franse markt. De productie- en de exportcijfers bleven groeien, en in 1990 werd het dagelijks bestuur van de onderneming doorgegeven aan de tweede generatie, Caroline en Dominiek Lecluyse. 

Zij gaven de onderneming een groot internationaal karakter. Vanaf 1992 werd het aanbod stapsgewijs uitgebreid met andere systemen voor binnenzonwering: rol- en vouwgordijnen, paneelgordijnen, horizontale jaloezieën vervoegden de collecties. Er werden ondertussen nieuwe exportmarkten verkend, en met succes: in 2010 werden de kunststoflamellen van Lecluyse al verkocht op meer dan 30 buitenlandse markten. 

In februari 2016 neemt Jonathan Lecluyse, als eerste lid van de derde generatie, de fakkel over van de tweede generatie. Nu de opvolging verzekerd is wil Louverdrape samen met haar 35 enthousiaste medewerkers dan ook in de toekomst een prominente rol spelen in de wereld van de binnenzonwering.  

Contact

Louverdrape - Lecluyse nv
Staatsbaan 32 - 8610 Kortemark
info@louverdrape.be
Tel.: +32(0)51 56 62 29
Fax: +32(0)51 57 56 96
BE 0420 881 812