Milieubewust

Louverdrape® kiest resoluut voor het milieu in alle facetten van haar productieproces. Door het zorgvuldig uitkiezen van de leveranciers en grondstoffen maken wij altijd een groene start. Doorheen het productieproces bekijken we alles vanuit een milieuvriendelijke invalshoek. Zo herwerken we oude producten en afval tot ultrastevige verpakking voor bijvoorbeeld onze verticale Louverdrape lamellen.

Ons machinepark wordt constant volgens de laatste technieken up-to-date gehouden. Hierdoor reduceren we het afvalpercentage altijd tot een absoluut minimum. Dit heeft dan ook een sterke impact op onze ecologische voetafdruk. Door deze bedrijfsfilosofie verzekeren wij u milieuvriendelijke binnenzonwering aan te bieden.

 

Ons retoursysteem voor kunststoflamellen

Vanuit onze bezorgdheid om de natuur willen wij nog meer doen voor een schoon milieu. Daarom schakelden wij een onafhankelijk milieuadviesbureau in om nader te onderzoeken hoe onze productie en ons eindproduct nog milieuvriendelijker kon. De conclusie was eenvoudig: de gebruikte kunststoflamellen moeten we omzetten in nieuwe kunststoflamellen. Zo gezegd zo gedaan. Revolutionair. 

 1. Stap één
  U wenst uw oude kunststoflamellen weg te doen. U brengt ze niet bij het restafval, want daar worden ze verbrand. Niet goed voor het milieu. Nee, u brengt de gebruikte lamellen bij ons binnen en u bestelt gewoon de nieuwe lamellen van uw keuze bij ons. U bent af van uw oude raamelementen en ze worden verder heel milieuvriendelijk verwerkt.
 2. Stap twee
  In onze fabriek worden de afgedankte lamellen verwerkt tot korrels in een speciaal daartoe aangekochte machine. Deze recyclagekorrels worden vermengd met nieuw productiemateriaal en daar worden spiksplinternieuwe lamellen van gemaakt. Een schitterende oplossing naar productie én milieu toe, want in dit proces worden minder nieuwe grondstoffen gebruikt voor de overigens topkwalitatieve lamellen.
 3. Stap drie. De test.
  Doorstaan wij met deze recyclage de ultieme test? Zijn deze recyclagelamellen van even goede kwaliteit als de andere? Een onafhankelijk onderzoeksinstituut heeft de kwaliteit van de verticale kunststoflamellen met herbruikte grondstof getest en vergeleken met lamellen uit volledig nieuwe grondstof. Op alle vlakken is de kwaliteit even goed. Qua onontvlambaarheid, qua stevigheid en luchtdichtheid, de nieuwe lamellen doorstaan grandioos de test.
 4. Stap vier.
  Het milieu wordt er alleen maar beter van. Minder luchtvervuiling doordat al de gebruikte lamellen niet meer verbrand worden. En er wordt duurzaam omgesprongen met de oorspronkelijke grondstoffen. U kunt dus gerust zijn.

Contact

Louverdrape - Lecluyse nv
Staatsbaan 32 - 8610 Kortemark
info@louverdrape.be
Tel.: +32(0)51 56 62 29
Fax: +32(0)51 57 56 96
BE 0420 881 812